Питання:
- Як зберігати продукти в холодильнику і морозильній камері?
Застосовується для:
- Холодильників
- Холодильників-морозильників
- Морозильників
Загальні поради щодо зберігання продуктів у холодильнику:
- Не перевантажуйте полиці приладу, оскільки це погіршує циркуляцію повітря і призводить до нерівномірного охолодження.
- Накривайте ємності та ставте їх у прилад сухими. Це зменшує накопичення вологи всередині приладу.
- Загортайте всі продукти із сильним запахом або високим вмістом вологи.
- Зберігайте фрукти і овочі у спеціальних контейнерах, які утримують вологу та допомагають зберегти якість продукту на довше. Більшість фруктів і овочів слід зберігати при низькій температурі і високій вологості.
- Щільно загортайте м’ясо та рибу, щоб уникнути протікань та забруднення інших продуктів та поверхонь. Будь-яке м'ясо, що зберігається довше двох днів, слід заморозити.
- Масло і сир: слід покласти у спеціальні герметичні контейнери або загорнути в алюмінієву фольгу чи покласти в поліетиленові пакети, щоб максимально захистити від впливу повітря.
- Пляшки: необхідно закрити й зберігати на дверній поличці для пляшок чи на підставці для пляшок (якщо наявна).
- Банани, картоплю, цибулю та часник (якщо вони не упаковані) не слід зберігати в холодильнику.
- Гарячі продукти слід охолодити до кімнатної температури перед тим, як помістити їх у холодильник; інакше вони підвищать внутрішню температуру всередині приладу, а також енергоспоживання приладу
- Водянисті продукти або продукти з високим вмістом вологи слід зберігати на передньому краї поличок (ближче до дверцят). Якщо їх покласти близько до джерела подачі холодного повітря, вони можуть замерзнути
Загальні поради щодо зберігання продуктів у морозильнику:
- Щоб звести до мінімуму зневоднення та погіршення якості харчових продуктів, використовуйте алюмінієву фольгу, плівку для зберігання у морозильнику, пакети для заморожування або герметичні контейнери. Випустіть якомога більше повітря з упаковки та щільно закрийте її. Повітря всередині упаковки може призвести до висихання продукту, зміни кольору і утворення неприємного смаку (внаслідок обмороження).
- Перед заморожуванням загорніть свіже м'ясо та птицю у належну плівку для зберігання у морозильнику
- Не заморожуйте повторно розморожене м'ясо
- Не кладіть одночасно занадто багато теплих продуктів у морозильник. Це перевантажує морозильник, уповільнює швидкість заморожування і може підвищити температуру заморожених продуктів.
- Не тримайте морозиво, льодяники або хліб на дверцятах морозильної камери або на верхній полиці морозильника: ці зони не є найхолоднішими частинами морозильника і такі продукти швидше розморожуються, якщо зберігаються у цих місцях
- Залиште простір між пакетами, щоб холодне повітря могло вільно циркулювати, забезпечуючи максимально швидке заморожування продуктів