Масло з насіння соняшнику і фініків

Інгредієнти (на 250 г)

300 г насіння соняшнику

3 ст ложки рапсового масла

2 фініки без насіння

1 щіпка солі

Інструкції

 

1. Нагрійте духовку до 175 ° C.

2. Розподіліть насіння соняшника по листу пекарського паперу і смажте 10-12 хвилин, поки воно не стане хрустким. Остудіть протягом 10 хвилин.

3. Помістіть насіння в блендер і додайте рапсове масло. Перемелюйте на протязі 10 хвилин до отримання однорідної кремоподібної маси.

4. Додайте фініки і сіль і ще раз перемішайте.

5. Зберігайте масло з насіння соняшнику в чистому посуді в холодильнику не більше 2-х тижнів.