Темний, як ніч, шоколадно-буряковий Брауні

Вихідні - відмінний час, щоб організувати чаювання і пригостити близьких незвичайним десертом.

Приготуйте шоколадно-буряковий Брауні - за оригінальним рецептом від нашого шеф-кухаря! А зробити десерт ще ніжніше допоможе духова шафа Electrolux з парою.

Інгредієнти: 

  • 200 г темного шоколаду (не менше 50% какао)
  • 150 г солоного вершкового масла
  • 3 яйця
  • 3 ст.л. кленового сиропу
  • 5 + 2 ст. л. тростинового цукру
  • 1/3 чашки міцної кави
  • 150 г тертого буряка (приблизно 2 невеликих буряка)
  • 150 г просіяного борошна
  • 50 г какао-порошку
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 1/3 ч.л. ваніліну
  • 1/4 ч. л. солі

Для ганаша:

  • 150 г темного шоколаду
  • 80 мл + 2 ст. л жирних вершків
  • дрібка солі
  • пластівці морської солі для прикрашання.

 

Спосіб приготування

  1. Розігрійте духовку Electrolux до 175°C. Дрібно наріжте шоколад і покладіть в миску. Розтопіть масло і залийте їм шоколад. Перемішайте, поки все не розтане.
  2. В окремій мисці збийте яйця, кленовий сироп, цукор і каву. Додайте тертий буряк. Влийте шоколадну суміш в миску з яйцями і обережно перемішайте.
  3. У третій мисці змішайте борошно, какао, розпушувач і сіль. Додайте борошно в яєчно-шоколадну суміш. Все перемішайте.
  4. Змастіть деко для духовки розміром 24x30см. Помістіть пергаментний папір в нижню частину. Вилийте рідке тісто на деко. Випікайте в духовці протягом 16-18 хв. Пиріг повинен вийти твердим, але липким. Залиште остигати.
  5. Тим часом, дрібно наріжте шоколад для ганаша і покладіть його в миску. Розігрійте вершки і залийте ними шоколад. Додайте щіпку солі і перемішайте, поки все не розтане. Залиште в холодильнику, поки пиріг не охолоне (або максимум на 30 хв). Потім розподіліть ганаш на пиріг, перш ніж розрізати на шматочки.
  6. Прикрасьте пластівцями морської солі. Насолоджуйтесь! :)

Смачного!

Читати ще

Рецепти від Electrolux

Погляньте ще на деякі наші рецепти.

  • Імбирне печиво
  • Святковий шоколадний пиріг
  • Лимонний крем