Морквяні мафіни з брусницею

Можна насолоджуватися свіжою домашньою випічкою без особливих зусиль? Звісно!
Запорука успіху - інтуїтивна духова шафа Electrolux і кухонний комбайн.

Просто помістіть всі інгредієнти в миску комбайна, збийте, викладіть у форми і відправте в духовку.

Інгредієнти (на 12 порцій)

Кухонний комбайн Electrolux
Духова шафа Electrolux 
3/4 склянки вівсяних пластівців
3/4 склянки волоських горіхів
200 г борошна (можна використовувати цільнозернове)
2 чайних ложки розпушувача
1 столова ложка меленої кориці
1 ч.л. свіжомолотого кардамону
1 чайна ложка куркуми
1/2 чайної ложки меленого гвоздики
1/2 чайної ложки ванільного порошку
1/4 ч.л. солі
Щіпка чорного перцю
3 яйця
200 г тертої моркви
200 г тертого яблука
150 мл оливкової олії
150 мл варення
150 мл мороженої брусниці
3 столові ложки подрібненого волоського горіха
Кокосова олія

Читати ще

Спосіб приготування:

1. Встановіть духовку на 175°C. Змастіть форми для мафінів кокосовою олією і відкладіть в сторону.

2. У кухонному комбайні Electrolux змішайте овес і волоські горіхи з борошном грубого помелу. Додайте інші сухі інгредієнти і перемішайте.

3. Збийте яйця до утворення пишної маси. Поступово додайте оливкову олію до яєць, енергійно збиваючи. Відставте в сторону.

4. Натріть очищену моркву і яблука. Додайте в миску до сухих інгредієнтів разом з брусничним варенням і яєчною сумішшю. Замішуйте на низькій швидкості комбайна поки тісто не стане досить в'язке, щоб його можна було обережно викладати в форми.

5. Наповніть тістом форми для мафінів.

6. Покладіть зверху кожного кексу ложкою брусницю, що відтанула, і подрібнений волоський горіх. Випікайте в духовці близько 35 хвилин або до золотистого кольору і повної готовності.

Готовність легко перевірити, проткнувши мафіни зубочисткою, якщо вона залишається сухою, кекси готові. Дайте охолонути випічці перш ніж вийняти форми.


Смачного!

Рецепти від Electrolux

Погляньте ще на деякі наші рецепти.

  • Імбирне печиво
  • Святковий шоколадний пиріг
  • Бріоши в формах для мафінів