Шоколадний капкейк

Інгредієнти (10-12 порцій)

  • Шоколад чорний 70% - 400 г
  • Масло вершкове - 300 г
  • Цукор - 300 г
  • Борошно пшеничне - 160 г
  • Яйце куряче - 6 шт
  • Розпушувач - половину пакетика (5 г)
  • Сушена вишня або журавлина - 150 г

Спосіб приготування

  1. Розтопіть шоколад в сотейнику на 3 рівні потужності. Додайте масло і також розтопіть його.
  2. У кухонній машині Electrolux Assistent вінчиком збити яйця з цукром, додати дрібку солі, додати тонкою цівкою шоколад.
  3. Поміняти вінчик на насадку для змішування, додати борошно, ретельно перемішати. Додати сушену вишню або журавлину, перемішати.
  4. Розкласти масу по формах, заповнюючи їх на 2/3.
  5. Включити духовку на режимі Гаряча пара 180 градусів. У прогріту духовку поставити деко з формочками, і випікати 25 хвилин.