Манговий крем шантильї

Манговий крем шантильї


Цієї кількості крему вистачить на 12 профітролей. Його також можна подати в келихах зі свіжими фруктами. Або використовувати в якості начинки для випічки, наприклад торта св. Оноре. З ним можна навіть приготувати ромову бабу в тропічному стилі.

Час приготування: 10 хвилин

Інгредієнти:

  • 400 мл густих вершків для збивання
  • 100 г цукрової пудри
  • 1 г ванільної пасти або ванільного екстракту
  • 1 велике свіже манго (приблизно 100 г м'якоті)
  • сік половини лимона

Спосіб приготування:

  • Видаліть шкірку і кісточку у одного великого плода манго.
  • Помістіть м'якіть манго в миску і подрібніть за допомогою ручного блендера Masterpiece.
  • Додайте сік лимона за смаком.
  • Помістіть всі інгредієнти, крім манго, в окрему миску.
  • За допомогою ручного блендера Masterpiece збийте вершки з цукровою пудрою і ваніллю до твердих піків.
  • Вмішайте мангове пюре в збиті вершки. Крем повинен залишатися повітряним.
  • Залийте отриманий крем в кондитерський мішок зі звичайною насадкою середнього розміру.

Ви можете заповнити кремом еклери і профітролі, а також прикрасити їм будь-яку випічку або холодний десерт.

Порада: Якщо у вас немає кондитерського мішка, відріжте куточок поліетиленового пакету, щоб зробити кондитерський конус.

Поєднання з вином:

Якщо ви наповнили кремом заварні тістечка, Le Cordon Bleu рекомендує ігристе вино, яке ідеально доповнить смак випічки. В даному випадку важливо вибрати вино, здатне витримати певну насолоду. Більшість ігристих вин - це брют, вам же потрібно сухе («Sec» французькою), яке містить від 17 до 32 г цукру. Таке вино ідеально поєднується з хрусткою випічкою, не порушуючи солодкості манговою начинки. Відмінним вибором стане Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore D.O.C.G. з Венето або Шампані. Подавайте його холодним в звичайному келиху у формі тюльпана, щоб насолодитися ароматом і кремовою текстурою бульбашок.

Читати ще
ножі на дошці

Інші рецепти від Le Cordon Bleu

  • Шоссони з яблуками
  • Тарт з вишнею та матчею
  • Апельсинова заправка з кунжутом