Запечений лосось з пюре з цвітної капусти

Запечений лосось з пюре з цвітної капусти

Побалуйте себе корисною стравою, приготованою з простих і традиційно скандинавських продуктів. У цьому рецепті головою виступає лосось - відмінне джерело Омега-3. Риба готується в духовці з парою за технологією су-вид, що дозволяє зберегти в ній всі корисні речовини. Лосось сервіруємо з цвітною капустою і насиченим вітамінами кейлом.

Інгредієнти:

  • філе лосося 140 г (на 1 порцію);
  • кольорова капуста 500 г;
  • овочевий бульйон 1 л;
  • соєве молоко 500 г;
  • оцет яблучний 100 г;
  • масло виноградних кісточок 10 мл;
  • салат кейл (або калі) кілька листів;
  • топлене вершкове масло 50 г;
  • сіль, коричневий цукор.

Покроковий рецепт приготування лосося су-вид і пюре:

Крок 1

Цвітну капусту розберіть на суцвіття. Зробіть «кускус» - зріжте саму верхівку суцвіть, відкладіть в сторону. Кілька найкрасивіших суцвіть потрібно дуже тонко нарізати уздовж за допомогою слайсера.

Крок 2

Зваріть кольорову капусту в каструлі до напівготовності на індукції. Злийте воду, додайте соєве молоко і варіть до готовності. Помістіть кольорову капусту в блендер Electrolux MasterPiece, додайте невелику частину молока, в якій варилася капуста, і пробийте на максимальній швидкості 3 хвилини. Додайте топлене вершкове масло і пробийте ще раз 3 хвилини. При необхідності додайте молоко для потрібної консистенції щільного пюре. Посоліть за смаком. Пюре з цвітної капусти готове. Переходимо до риби.

Варимо кольорову капусту на індукції

Крок 3

Лосось будемо готувати у вакуумній упаковці, тому закладаємо його в спеціальний пакет для вакуумування, а пакет кладемо в вакуумну машину Electrolux і вакуумуємо.

Крок 4

Увімкніть духову шафу Electrolux CombiSteamPro на режим «низькотемпературне приготування», встановіть температуру 51 градус. Пакети з рибою покладіть в духовку на 25 хвилин. Завдяки вакуумній упаковці і низькій температурі риба збереже свій приголомшливий смак і придбає неймовірно ніжну текстуру.

Крок 5

Візьміть маленьку миску і змішайте оцет з водою, додайте сіль і цукор, а також трохи масла з виноградних кісточок, ретельно перемішайте. Залийте цим маринадом тонко нарізану капусту і перемішайте. Готову рибу дістаньте з пакета, обсушіть за допомогою рушника. Для сервіровки покладіть ложку пюре на тарілку, зверху помістіть рибу. Прикрасьте страву маринованою цвітною капустою, листом кейла і кускусом.

Смачного!

Дивіться відео-рецепт - готуйте в домашніх умовах на пару за технологією су-вид!

Апетитне виконання страв з Electrolux.

Рецепти від Electrolux

Погляньте ще на деякі наші рецепти.

  • Домашня гранола і грецький йогурт
  • Суп з сезонних овочів із злаковими чіпсами
  • Орзотто з органічного ячменю

     

     

  • Брауні