Різдвяна качка з апельсинами і запеченими коренеплодами

Вже зовсім скоро настане Новий рік, а слідом за ним і Різдво. У дні святкових застіль завжди хочеться спробувати щось надзвичайно смачне, ароматне і ситне. Тому рум'яна качка, запечена в духовці з парою Electrolux з пікантною начинкою з апельсинів, може стати основною стравою вашого новорічного чи різдвяного столу.

Інгредієнти

  • 2-2.5 кг качки
  • 2 апельсина
  • 3 зубчики часнику
  • 1-2 гілочки розмарину
  • 1 ч. ложка мускатного горіха
  • 5-6 гілочок чебрецю
  • 1 ч. ложка солі
  • Коренеплоди за смаком - картопля, морква, пастернак, селера, ріпа, бруква

 

Спосіб приготування:

  1. Дрібно нарубати розмарин і чебрець. Змішати з мускатним горіхом, цедрою 1 апельсина і сіллю. Натерти сумішшю качку всередині і зовні. Залишити в холодильнику на 1-2 години.
  2. Розігріти духовку до температури 50 градусів на режимі з парою 100 градусів.
  3. Дістати качку з холодильника, набити четвертинками апельсина, часником, помістити в грудку термощуп, якщо є. Покласти качку на решітку грудкою вгору і поставити на 3 рівень. Вниз поставити глибоке деко, застелене пекарним папером. Підключити термощуп до духовки - цільова температура 50 градусів (без термощупа - 30 хвилин на 1 кг ваги)
  4. Почистити коренеплоди, нарізати на кубики зі стороною 2-3 см.
  5. Через 40 хвилин після початку запікання, закинути коренеплоди в глибоке деко і перемішати.
  6. Після закінчення часу або досягненні термощупом потрібної температури всередині качки, збільшити налаштування до 200 градусів. Далі запікати ще приблизно 20 хвилин, щоб птиця досягнула температури 70 градусів.

Смачного!

Читати ще

Рецепти від Electrolux

Погляньте ще на деякі наші рецепти основних страв.

  • Теплий гречаний салат з овочами
  • Запечена дорада з мандаринами і фенхелем
  • Рисова локшина з куркою з овочами