Різдвяна качка з апельсинами і запеченими коренеплодами

Вже зовсім скоро настане Новий рік, а слідом за ним і Різдво. У дні святкових застіль завжди хочеться спробувати щось надзвичайно смачне, ароматне і ситне. Тому рум'яна качка, запечена в духовці з парою Electrolux з пікантною начинкою з апельсинів, може стати основною стравою вашого новорічного чи різдвяного столу.

Інгредієнти

  • 2-2.5 кг качки
  • 2 апельсина
  • 3 зубчики часнику
  • 1-2 гілочки розмарину
  • 1 ч. ложка мускатного горіха
  • 5-6 гілочок чебрецю
  • 1 ч. ложка солі
  • Коренеплоди за смаком - картопля, морква, пастернак, селера, ріпа, бруква

 

Спосіб приготування:

  1. Дрібно нарубати розмарин і чебрець. Змішати з мускатним горіхом, цедрою 1 апельсина і сіллю. Натерти сумішшю качку всередині і зовні. Залишити в холодильнику на 1-2 години.
  2. Розігріти духовку до температури 140 градусів на режимі «Гарячий пар».
  3. Дістати качку з холодильника, набити четвертинками апельсина, часником, помістити в грудку термощуп, якщо є. Покласти качку на решітку грудкою вгору і поставити на 3 рівень. Вниз поставити глибоке деко, застелене пекарним папером. Підключити термощуп до духовки - цільова температура 50 градусів (без термощупа - 30 хвилин на 1 кг ваги)
  4. Почистити коренеплоди, нарізати на кубики зі стороною 2-3 см.
  5. Через 40 хвилин після початку запікання, закинути коренеплоди в глибоке деко і перемішати.
  6. Після закінчення часу або досягненні термощупом температури, збільшити температуру в духовці до 200 градусів. І запікати ще 20 хвилин (до 75 всередині).

Смачного!

Читати ще

Рецепти від Electrolux

Погляньте ще на деякі наші рецепти основних страв.

  • Теплий гречаний салат з овочами
  • Запечена дорада з мандаринами і фенхелем
  • Рисова локшина з куркою з овочами