Тако з бататової тортильї з гуакамоле

Для тих, хто просто без розуму від ситних і оригінальних перекусів, ми пропонуємо рецепт тако з бататової тортильї з гуакомоле!

Завдяки багатій начинкою і смаком, це блюдо стане приємним сюрпризом.

Інгредієнти (приблизно на 7 коржів і 4 тако)

  • 3 батата
  • 1+2/3 склянки - 2 склянки полб'яною борошна
  • 1 чайна ложка солі
  • 400 г вареної чорної квасолі
  • ~ 250 г консервованої або замороженої кукурудзи
  • 2 стиглих авокадо
  • 2 стебла зеленої цибулі
  • 1 пучок кінзи
  • ~ 15 маленьких помідорів чері
  • 1 лайм, сік
  • 1 зубчик часнику
  • сіль перець
  • пластівці чилі

Для прикрас:

  • свіжа кінза
  • маринування червоний лук
  • лаймовий сік

Приготування

  1. Встановіть духову шафу Electrolux на 200 ℃. Зробіть отвори в бататі і запікайте 45 хвилин - 1 годину або до повної готовності. Дайте трохи охолонути.
  2. Зробіть гуакомоле. Грубо наріжте авокадо і помідори. Наріжте зелену цибулю і подрібніть часник. Помістіть все в миску і додайте кінзу, сік лайма, пластівці чилі, сіль і перець за смаком. Змішайте все занурювальним блендером Electrolux, поки у вас не вийде густа маса. Відкладіть в сторону.
  3. Очистіть батат від шкірки і помістіть в миску. Розімніть його разом з сіллю. Додавайте потроху полбяного борошна і перемішайте все. Робіть це вручну або за допомогою лопатки. Коли у вас буде готове тісто, розділіть його на 7-8 частин. На посипаною борошном поверхню розкачайте тісто до тортильї товщиною ~ 3 мм. Додайте більше борошна в міру необхідності.
  4. Підсмажте тортильї на сухій гарячій сковороді з обох сторін, поки вони не підрум'яняться. Помістіть під чистий кухонний рушник і змочіть невеликою кількістю води. Повторіть з рештою тістом, видаляючи надлишки борошна в сковороді перед кожною наступною жаркою.
  5. Подавайте теплі коржі з гуакамоле, чорною квасолею, кукурудзою (бажано обсмаженої до коричневого кольору), маринованим червоною цибулею, кінзою і соком лайма (начинки досить приблизно для 4 тако)

Смачного!

Рецепти від Electrolux

Погляньте ще на деякі наші рецепти закусок.

  • Пряникові палички
  • Чіпси з картопляної шкірки
  • Емпанадас з яловичиною