Свіжа піта (6 шт)
Цей чудовий близькосхідний хліб ідеально підійде для того, щоб розділити його з друзями. Особливо якщо густо намазати його вашим улюбленим діпом і подати з ним баранину на шампурі з гострими спеціями.
Інгредієнти:
- 350 г борошна з твердих сортів пшениці
- 220 г ледь теплої води
- 16 г рослинної олії
- 7 г дрібної морської солі
- 7 г свіжих дріжджів
Спосіб приготування:
- Додати всі інгредієнти в миску, встановивши на місце гачок-мішалку. Не допускайте змішування солі та дріжджів до початку перемішування всіх інгредієнтів.
- Змішувати на низькій швидкості 5 хвилин, потім перейти на більш високу швидкість ще на 2 хвилини.
- Помістити в злегка змащену олією миску при кімнатній температурі і залишити на 2 години, здійснюючи обминку в кінці 1-ї і 2-ї годин.
- За допомогою вагів розділити тісто на частини по 100 г, надати частинам на злегка присипаній борошном стільниці круглу форму і залишити на 20 хвилин.
- За допомогою качалки розкачати тісто до товщини приблизно 5 мм, присипати борошном і помістити на глибоке деко.
- Налити 100 мл води в нижню частину внутрішньої камери. Встановити програму нагріву «Гаряче повітря SteamBake (PlusSteam)». Натиснути на кнопку SteamBake (PlusSteam) і дати духовій шафі попередньо розігрітися до 220°C*.
- Встановити деко в духову шафу і випікати 10-15 хвилин або до прийняття кулястої форми.
- Після випічки зняти з дека і накрити чистим кухонним рушником, поки піта не охолоне.
*Верхній + нижній нагрів: Попередньо розігріти духовку до 220°C. Випікати 15-20 хвилин або до прийняття кулястої форми. Після випічки зняти з дека і прокласти чистими рушниками, поки пита не охолоне.
Рецепти від Electrolux
Погляньте ще на деякі наші рецепти хліба.