Фокачча з помідорами та базиліком

Фокачча чудова сама по собі - її можна їсти, злегка умочуючи в масло. Хоча чому б не спробувати фокаччу з куркою, загорнуту в панчетту і прикрашену сальсою з авокадо?

Інгредієнти:

Тісто

  • 328 г борошна з твердих сортів пшениці
  • 240 г ледь теплої води
  • 7 г дрібної морської солі
  • 3 г свіжих дріжджів
  • 22 г рослинної олії

Начинка

  • 1 Кошик помідорів чері
  • 1 пучок базиліка
  • Оливкова олія для змочування тіста
  • Пластівці морської солі
  • Посипка з манної крупи

 

Спосіб приготування:

  1. Додати всі інгредієнти в миску, встановивши на місце гачок-мішалку. Не допускати безпосереднього змішування солі та дріжджів до початку перемішування всіх інгредієнтів.
  2. Змішувати на низькій швидкості 5 хвилин, потім перейти на більш високу швидкість ще на 6 хвилини.
  3. Помістити в змащену олією миску при кімнатній температурі і залишити на 2 години. Обережно згорнути в конверт після закінчення 1-ї і 2-ї годин.
  4. Залишити стояти протягом 15 хвилин, потім зробити вмятинки пальцями по всій поверхні хліба, вминаючи в нього базилік і помідори. Дати піднятися в теплому місці, поки тісто не збільшиться в об'ємі в два рази.
  5. Налити 100 мл води в нижню частину внутрішньої камери. Встановити програму нагріву «Гаряче повітря SteamBake (PlusSteam)». Натиснути на кнопку SteamBake (PlusSteam) і дати духовій шафі попередньо розігрітися до 230°C *.
  6. Скропити тісто оливковою олією і присипати пластівцями морської солі.
  7. Помістити деко в духову шафу, знизити температуру до 200°C і випікати 15-20 хвилин або до утворення золотисто-коричневої скоринки.

* Верхній + нижній нагрів: Попередньо розігріти духовку до 240°C. Помістити деко в духову шафу, знизити температуру до 220°C і випікати 15-20 хвилин або до утворення золотисто-коричневої скоринки

Читати ще

Рецепти від Electrolux

Погляньте ще на деякі наші рецепти хліба.

  • Незвичайний рецепт бананового хліба
  • Свіжа піта (6 шт)
  • Свіжий багет (4 шт)