Шоколадний рулет
Інгредієнти:
- 6 яєчних жовтків
- 1 пакетик ванільного цукру
- 160 г цукру
- 250 г м'якого вершкового масла
- 100 г борошна
- 40 г кукурудзяного крохмалю
- 200 г розтопленого темного шоколаду
- 6 яєчних білків
- 1 щіпка солі
- 60 г цукрової пудри
- 300 г білого шоколаду
- 50 г вершкового масла
- 3 ст. л. бренді або кірша
- 1 пакетик (125 г) глазурі для тортів
Спосіб приготування
Час приготування 17-19 хвилин
- Яєчні жовтки змішати з ванільним цукром, цукровим піском і розм'якшеним вершковим маслом для отримання легкого, повітряного крему. Перемішати, бажано вінчиком.
- Борошно просіяти разом з крохмалем і ретельно перемішати. Розділити тісто навпіл, додати в одну частину розтоплений шоколад.
- Яєчні білки збити з сіллю в міцну піну, додати цукрову пудру і продовжувати збивати, поки маса не стане глянсовою. Розділити білок між світлим і темним тістом і добре перемішати. Форму для торта застелити пекарським папером і викласти в неї світле тісто.
- Випікати в духовці Electrolux на режимі «Гаряче повітря» при температурі 160°C протягом 7 хвилин.
- Потім викласти зверху темне тісто і ретельно вирівняти. Випікати ще 10-12 хвилин.
- На робочу поверхню покласти лист фольги і викласти на неї бісквіт. Відразу накрити гарячою формою і двома кухонними рушниками, щоб бісквіт остигав повільно і залишався м'яким.
- У каструлі розтопити білий шоколад і бренді та вершкове масло на самому повільному вогні.
- Перемішати і остудити до такої температури, щоб крем легко намазувався.
- Намазати остиглий бісквіт, згорнути в рулет і поставити в холодильник приблизно на дві години.
- Розтопити глазур в пакетику і покрити нею рулет.
Смачного!
Рецепти від Electrolux
Погляньте ще на деякі наші рецепти.