Оладки з фруктовим десертом, смаженими фісташками і мигдалем

Потіште себе оладками

Потіште себе стильним десертом з розкішною стопкою пишних, чудових оладок. Прикрашені підготовленим на сковороді фруктовим десертом, смаженими фісташками і мигдалем, вони являють собою ідеальне поєднання солодкого і пікантного. Чудове завершення будь-якої трапези або солодкий, чарівний початок вашого дня.

Інгредієнти (для 9 оладок)

Оладки
1 яйце, 3 1/4 чашки молока, 2 столові ложки розтопленого вершкового масла, 1 чашка борошна, 1 столова ложка цукру, 1 чайна ложка розпушувача, 1/2 чайної ложки солі

Фруктовий десерт на сковороді
1/4 чашки світло-коричневого цукру, подавленного ложкою, 2 столові ложки свіжого лимонного соку, 3 чашки ягідної суміші (350 г.) - наприклад, малина, ожина та лохина

Смажені фісташки і мигдаль
1 чашка рубаних фісташок і мигдалю

Приготування

Крок 1 (оладки)
Збити в великій мисці яйце до повітряного стану. Додати молоко і розтоплене вершкове масло. Додати сухі інгредієнти і добре все перемішати. Розігріти сковороду, змащену невеликою кількістю вершкового масла.

Вилити в сковороду невелику кількість суміші (прибл. 1/4 чашки) і покачати сковороду, щоб суміш розтеклася, або розподілити її ложкою. Коли на поверхні оладок почнуть з'являтися і лопатися бульбашки, перевернути їх і підсмажити іншу сторону.

Крок 2 (фруктовий десерт на сковороді)
Вилити в сковороду суміш ягід. Вмішати коричневий цукор і лимонний сік, домігшись розчинення цукру. Обережно помішувати, не допускаючи пошкодження ягід, поки вони не нагріються і не почнуть давати сік (2-3 хвилини).

Готову страву подавати теплою або кімнатної температури.

Крок 3 (смажені фісташки та мигдаль)
Поставити сковороду на середній нагрів. Висипати нарубані горіхи і обсмажувати приблизно 7 хвилин. Постійно перемішувати для рівномірності обсмажування. Прикрасити млинці фруктовим десертом і присипати смаженими горіхами.

Читати ще