Пиріг з черешнею, шоколадом і карамельним соусом

Інгредієнти:

• 50 г борошна

• 1 пакетик розпушувача

• 150 г вершкового масла

• 200 г цукрового піску

• 3 яйця

• 250 мл йогурту

• 1 чайна ложка ванільного екстракту (або 15 г ванільного цукру)

• цедра 1 апельсина

• 100 г сушеної черешні або вишні

• 100 мл сухого червоного вина

• 2 столові ложки коричневого цукру

• 150 г гіркого шоколаду (65-75%)

Інструкція

 

1. Залийте черешню вином в невеликій каструлі, додайте цукор і готуйте на повільному вогні, поки алкоголь не випарується, і не вийде консистенція сиропу. Відокремте черешню від соусу.

2. Нагрійте духовку до 160°С.

3. У кухонній машині Electrolux Assistent збийте масло і цукор, щіпку солі, апельсинову цедру і яйця за допомогою вінчика.

4. Змініть вінчик на насадку для перемішування. Змішайте борошно і розпушувач і поступово всипте в підготовлену суміш, чергуючи з порціями йогурту на невеликій швидкості кухонної машини.

5. На завершення додайте черешню і тертий шоколад перемішайте на низькій швидкості до рівномірного розподілу.

6. Змастіть форму для запікання олією і злегка посипте борошном.

7. Наповніть форму тістом і випікайте приблизно годину: тісто має підрум'янитися. Перевірте тісто сірником - воно не повинно прилипати.

8. Вийміть пиріг з форми і дайте охолонути.

Подавайте до столу з теплим карамельним соусом.

Рецепти від Electrolux

Погляньте ще на деякі наші рецепти.

  • Пряне суфле з айви
  • Пиріг зі сливами та мигдалем
  • Святковий шоколадний пиріг