Піца кальцоне

Інгредієнти:

  • Дріжджове тісто для піци 300 г
  • Сиров'ялена шинка 200 г
  • Моцарелла 300 г
  • Рікотта 300 г
  • Тертий пармезан 6 ст. л.
  • Свіжий орегано 1 ст. л. (або 1 ч. л. сушеного)
  • Яйця 3 шт.
  • Жовтки 2 шт.
  • Оливкова олія 5 ст. л.
  • Сіль, мелений чорний перець за смаком

Приготування:

  1. Для начинки шинку нарізати на тонкі смужки, моцарелу нарізати на дрібні кубики. Рікотту розім'яти виделкою. Все змішати з яйцями і пармезаном, додати орегано, трохи посолити і поперчити.

  2. Духову шафу розігріти до 230°С в режимі конвекція.

  3. Деко змастити оливковою олією і присипати борошном. Тісто ще раз вимісити, розкачати в коло товщиною 0,5 см, змастити 1 ст. л. оливкової олії. Начинку покласти на половину тіста, прикрити іншою половиною, добре заліпити краї.

  4. Піцу перекласти на деко, змастити верх сумішшю жовтка і оливкової олії і випікати 20 хвилин.

  5. Піцу подавати гарячою. На готову піцу можна покласти кубики помідорів, посипати орегано, тертим пармезаном і поставити в духовку на 2 хвилини, щоб сир розплавився.

Рецепти від Electrolux

Погляньте ще на деякі наші рецепти основних страв.

  • Розтягаї з рибою
  • Смажені морепродукти
  • Салат з курячою печінкою і в'яленими томатами