Фарширована парміджана з баклажанів з сиром і вершковим соусом

Баклажани - важливий елемент традиційної італійської кухні, що стоїть в одному ряду з помідорами, вином і сиром. У непогожий осінній день порадуйте себе і близьких вишуканою стравою - запечіть фаршировану парміджану з баклажанів з сиром і вершковим соусом в духовій шафі Electrolux.

Інгредієнти

  • 3 середніх баклажана
  • 250 г помідорів чері, розрізаних навпіл
  • ¼ склянки листя петрушки
  • ¼ склянки листя базиліка
  • 12 тонких скибочок твердого сиру
  • 2 столових ложки оливкової олії
  • сіль
  • перець
  • 1 подрібнений зубчик часнику

Соус

  • 70 г вершкового масла
  • 70 г борошна
  • 1 л підігрітого молока
  • 100 г тертого овечого сиру
  • Щіпка кайенского перцю (за бажанням)
  • 1 чайна ложка солі
  • ½ чайної ложки меленого перцю

 

Приготування

Вершковий соус

  1. Розтопіть вершкове масло в каструлі з товстим дном. Додайте борошно і готуйте близько двох хвилин, постійно помішуючи, поки суміш не закипить (не дайте їй стати коричневою).
  2. Додайте молоко і, продовжуючи помішувати, доведіть соус до кипіння. Додайте сіль і перець за смаком, зменшіть потужність конфорки і готуйте ще 2-3 хвилини, не припиняючи мішати соус. Додайте тертий овечий сир.
  3. Зніміть соус з плити і накрийте вощеним папером або налийте тонкий шар молока зверху, щоб запобігти утворенню скоринки при охолодженні.

Баклажани

  1. Розріжте баклажани навпіл уздовж, посипте внутрішні частини сіллю і залиште на 30 хвилин.
  2. Розігрійте духову шафу Electrolux до 150°C в режимі приготування з використанням пара.
  3. Покладіть баклажани на деко і випікайте в духовці 15-20 хвилин до готовності.
  4. Поріжте помідори черрі на четвертинки і змішайте з часником. Поріжте листя петрушки і змішайте з листям базиліка і оливковою олією.
  5. Дайте баклажанам охолонути, після чого обережно ложкою вийміть їх внутрішню частину і додайте до суміші з помідорів. Приправте сіллю і перцем.
  6. Увімкніть духовку в режимі грилю при температурі 200°C
  7. Покладіть «раковини» з шкірки баклажанів на деко, застелене папером для випічки, додайте в них суміш помідорів і баклажанів, полийте соусом. Зверху покладіть скибочки сиру і відправте в духовку. Випікайте до утворення золотистої скоринки.

Смачного!

Читати ще

Рецепти від Electrolux

Погляньте ще на деякі наші рецепти.

  • Запечена дорада з мандаринами і фенхелем
  • Рисова локшина з куркою з овочами
  • Салат з лосося і шпинату