Бурек з ягням і м'ятою

Інгредієнти:

  • Тісто філо 500 г
  • М'якоть баранини 500 г
  • Ізюм світлий 50 г
  • Лук білий 1 шт.
  • М'ята 1 пучок
  • Кунжут білий 50 г
  • Часник 1 зубчик
  • Оливкова олія 30 г
  • Вершкове масло 200 г
  • Кедрові горіхи 100 г
  • Сіль, перець за смаком

Приготування:

  1. Розморожене тісто філо акуратно розгорнути і накрити вологим рушником, щоб воно не сохло.
  2. Розтопити масло на повільному вогні. М'якоть баранини прокрутити через м'ясорубку. Цибулю дрібно нарізати і обсмажити в оливковій олії до золотистого кольору, викласти на тарілку і в тій же сковороді обсмажити фарш.
  3. Після цього додати трохи води і протушкувати 30 хвилин, розминаючи грудки лопаткою. Коли рідина випарується, додати обсмажену цибулю, кедрові горішки, дрібно нарізаний часник і приправити спеціями за смаком. Охолодити, додати дрібно нарізані листя м'яти і перемішати.
  4. Взяти один лист тіста і промазати його розтопленим маслом, зверху покласти другий пласт. Нарізати тісто на смужки шириною 10 см. На край тіста укласти по 1 ст. л. фаршу і загорнути трикутником в конверт. Злегка змастити верх і посипати кунжутом
  5. Випікати в духовій шафі, розігрітій до 210 ° С, на режимі конвекція протягом 15 хвилин.

Рецепти від Electrolux

Погляньте ще на деякі наші рецепти закусок.

  • Спанакопіта
  • Пряникові палички
  • Аджарські хачапурі