Золотиста здобна булочка
Чому б вам не використовувати здобні булочки власного приготування для створення ідеального бургера? Просто візьміть велику соковиту котлету, виберіть сир за смаком, додайте соуси і салат. Просто.
Інгредієнти:
- 350 г борошна з твердих сортів пшениці
- 36 г цукрової пудри
- 7 г дрібної морської солі
- 10 г свіжих дріжджів
- 48 г молока
- 105 г м'якого вершкового масла
- 1 яйце
- Дрібка солі
Спосіб приготування:
- Додати всі інгредієнти крім вершкового масла в миску для змішування, встановивши на місце гачок-мішалку. Не допускати безпосереднього змішування солі та дріжджів до початку перемішування всіх інгредієнтів.
- Змішувати на низькій швидкості 5 хвилин, потім перейти на більш високу швидкість ще на 4 хвилини.
- Повільно додати в працюючий на низькій швидкості міксер вершкове масло, поки воно не буде як слід розмішане.
- Помістити тісто в злегка змащену олією миску при кімнатній температурі і залишити на 2 години, здійснюючи обминання і згортаючи в конверт в кінці 1-ї і 2-ї годин.
- За допомогою ваг розділити тісто на частини по 100 г кожна. Надати частинам круглу форму на посипаній борошном стільниці, а потім викласти в деко, прокладений пекарним папером, передбачивши місце на підйом тесту. Закрити плівкою і помістити в тепле місце, поки вони не збільшаться в розмірах в два рази.
- Налити 100 мл води в нижню частину внутрішньої камери. Встановити програму нагріву «Гаряче повітря SteamBake (PlusSteam)». Натиснути на кнопку SteamBake (PlusSteam) і дати духовій шафі попередньо розігрітися до 200°C *.
- Злегка змастити булочки яєчною змазкою (і за бажанням посипати кунжутом)
- Помістити деко в духову шафу, знизити температуру до 170°C і випікати 10-15 хвилин або до утворення золотисто-коричневої скоринки.
* Верхній + нижній нагрів: Попередньо розігріти духовку до 240°C. Помістити деко в духову шафу, знизити температуру до 220°C і випікати 15-20 хвилин або до утворення золотисто-коричневої скоринки
Рецепти від Electrolux
Погляньте ще на деякі наші рецепти хліба.