Свіжий багет (4 шт)

Ці свіжі багети будуть смачні з будь-якою начинкою - карнітас-барбекю, салат з шинкованої червонокачанної капусти і джем з чилі підійдуть як не можна краще.

Інгредієнти:

  • 432 г борошна з твердих сортів пшениці
  • 40 г сіяного житнього борошна
  • 310 г ледь теплої води
  • 9 г дрібної морської солі
  • 9 г свіжих дріжджів
  • Посипка з манної крупи

 

Спосіб приготування:

  1. Додати всі інгредієнти в миску, встановивши на місце гачок-мішалку. Не допускати безпосереднього змішування солі та дріжджів до початку перемішування всіх інгредієнтів.
  2. Змішувати на низькій швидкості 5 хвилин, потім перейти на більш високу швидкість ще на 4 хвилини.
  3. Помістити тісто в змащену олією миску при кімнатній температурі і залишити на 2 години, здійснюючи обминання і згортаючи в конверт в кінці 1-ї і 2-ї годин.
  4. Працюючи на присипаною борошном стільниці, за допомогою вагів розділити тісто на частини по 200 г і залишити на 30 хвилин, закривши плівкою.
  5. На закінчення обімнути, розтягнути, скласти і розкачати у формі багета на присипаній борошном стільниці. Помістити на піднос, посипаний манною крупою, зовнішньою стороною вниз. Злегка присипати багет зверху борошном через сито, а потім закрити плівкою і дати піднятися, залишивши в теплому місці, поки він не збільшиться в об'ємі в два рази.
  6. Налити 100 мл води в нижню частину внутрішньої камери. Встановити програму нагріву «Гаряче повітря SteamBake (PlusSteam)». Натиснути на кнопку SteamBake (PlusSteam) і дати духовій шафі попередньо розігрітися до 230°C*.
  7. Зробити уздовж багета маленьким гострим ножем два розрізи в центрі, один перед іншим.
  8. Помістити деко в духову шафу, знизити температуру до 200°C і випікати 15-20 хвилин або до утворення золотисто-коричневої скоринки.

* Верхній + нижній нагрів: Попередньо розігріти духовку до 240°C. Помістити деко в духову шафу, знизити температуру до 220°C і випікати 15-20 хвилин або до утворення золотисто-коричневої скоринки

Читати ще

Рецепти від Electrolux

Погляньте ще на деякі наші рецепти хліба.

  • Незвичайний рецепт бананового хліба
  • Фокачча з помідорами та базиліком
  • Свіжа піта (6 шт)