Хліб у зерновій посипці

Ваш хліб у зерновій посипці чудово доповнить і підкреслить глибокий та насичений смак супу з обсмаженого буряка.

Інгредієнти:

  • 455 г борошна з твердих сортів пшениці
  • 50 г цільнозернового борошна
  • 325 г ледь теплої води
  • 10 г дрібної морської солі
  • 10 г свіжих дріжджів
  • 50 г гарбузового насіння
  • 50 г кунжуту
  • 50 г маку
  • 50 г насіння соняшнику

 

Спосіб приготування:

  1. Додати всі інгредієнти в миску, встановивши на місце гачок-мішалку. Не допускайте змішування солі та дріжджів до початку перемішування всіх інгредієнтів.
  2. Змішувати на низькій швидкості 5 хвилин, потім перейти на більш високу швидкість ще на 4 хвилини.
  3. Помістити в змащену олією миску при кімнатній температурі і залишити на 2 години, роблячи обминання в кінці 1-ї та 2-ї години.
  4. Помістити тісто на злегка присипану борошном стільницю. Замісити в чотирикутник, загнути два краї до центру і сформувати буханець, натискаючи вниз по краях, щоб закруглити.
  5. Перемішати всі зерна на великому деку. Загорнути буханку в чистий вологий рушник, а потім прокатати її по зернової суміші. Викласти на деко, прокладене пекарським папером, зовнішньою стороною вниз, і накрити плівкою. Дати тісту піднятися, залишивши в теплому місці, поки воно не збільшиться в об'ємі в два рази.
  6. Налити 100 мл води до нижньої частини внутрішньої камери. Встановити програму нагріву «Гаряче повітря SteamBake (PlusSteam)». Натиснути на кнопку SteamBake (PlusSteam) і дати духовій шафі попередньо розігрітися до 230 °C*.
  7. Помістити деко в духову шафу, через 10 секунд знизити температуру до 200°C і випікати 15-20 хвилин або до утворення золотисто-коричневої скоринки.

 

* Верхній + нижній нагрів: Попередньо розігріти духовку до 230°C. Помістити деко в духову шафу і через 10 секунд зменшити температуру до 200°C. Випікати 15-20 хвилин або до утворення золотисто-коричневої скоринки.

Читати ще

Рецепти від Electrolux

Погляньте ще на деякі наші рецепти хліба.

  • Свіжий багет (4 шт)
  • Фокачча з помідорами та базиліком
  • Класичний хліб