Хліб у зерновій посипці
Ваш хліб у зерновій посипці чудово доповнить і підкреслить глибокий та насичений смак супу з обсмаженого буряка.
Інгредієнти:
- 455 г борошна з твердих сортів пшениці
- 50 г цільнозернового борошна
- 325 г ледь теплої води
- 10 г дрібної морської солі
- 10 г свіжих дріжджів
- 50 г гарбузового насіння
- 50 г кунжуту
- 50 г маку
- 50 г насіння соняшнику
Спосіб приготування:
- Додати всі інгредієнти в миску, встановивши на місце гачок-мішалку. Не допускайте змішування солі та дріжджів до початку перемішування всіх інгредієнтів.
- Змішувати на низькій швидкості 5 хвилин, потім перейти на більш високу швидкість ще на 4 хвилини.
- Помістити в змащену олією миску при кімнатній температурі і залишити на 2 години, роблячи обминання в кінці 1-ї та 2-ї години.
- Помістити тісто на злегка присипану борошном стільницю. Замісити в чотирикутник, загнути два краї до центру і сформувати буханець, натискаючи вниз по краях, щоб закруглити.
- Перемішати всі зерна на великому деку. Загорнути буханку в чистий вологий рушник, а потім прокатати її по зернової суміші. Викласти на деко, прокладене пекарським папером, зовнішньою стороною вниз, і накрити плівкою. Дати тісту піднятися, залишивши в теплому місці, поки воно не збільшиться в об'ємі в два рази.
- Налити 100 мл води до нижньої частини внутрішньої камери. Встановити програму нагріву «Гаряче повітря SteamBake (PlusSteam)». Натиснути на кнопку SteamBake (PlusSteam) і дати духовій шафі попередньо розігрітися до 230 °C*.
- Помістити деко в духову шафу, через 10 секунд знизити температуру до 200°C і випікати 15-20 хвилин або до утворення золотисто-коричневої скоринки.
* Верхній + нижній нагрів: Попередньо розігріти духовку до 230°C. Помістити деко в духову шафу і через 10 секунд зменшити температуру до 200°C. Випікати 15-20 хвилин або до утворення золотисто-коричневої скоринки.
Рецепти від Electrolux
Погляньте ще на деякі наші рецепти хліба.