Класичний хліб

Чому б не обваляти класичну буханку хліба в суміші сиру, борошна, перцю і соусів і не приготувати пікантні і чудові грінки по-валійськи?

Інгредієнти:

  • 490 г борошна з твердих сортів пшениці
  • 320 г ледь теплої води
  • 10 г дрібної морської солі
  • 10 г свіжих дріжджів
  • 20 г вершкового масла або лярду

 

Спосіб приготування:

  1. Додати всі інгредієнти в миску, встановивши на місце гачок-мішалку. Не допускайте змішування солі та дріжджів до початку перемішування всіх інгредієнтів.
  2. Змішувати на низькій швидкості 5 хвилин, потім перейти на більш високу швидкість ще на 4 хвилини.
  3. Помістити в змащену олією миску при кімнатній температурі і залишити на 2 години, здійснюючи обминку в кінці 1-ї і 2-ї години.
  4. Помістити тісто в змащену вершковим маслом 1-кг форму для хліба, присипати поверхню борошном і накрити плівкою. Залишити тісто в теплому місці для остаточного підняття, поки воно не збільшиться в об'ємі в два рази.
  5. Налити 100 мл води в нижню частину внутрішньої камери. Встановити програму нагріву «Гаряче повітря SteamBake (PlusSteam)». Натиснути на кнопку SteamBake (PlusSteam) і дати духовій шафі попередньо розігрітися до 220°C*.
  6. Зробити маленьким ножем один неглибокий розріз посередині хліба.
  7. Встановити деко в духову шафу, зменшити температуру до 200°C і випікати 20-25 хвилин.

* Верхній + нижній нагрів: Попередньо розігріти духовку до 220°C. Помістити деко в духову шафу і зменшити температуру до 200°C. Випікати 20-25 хвилин, поки тісто не вийде за межі форми, а потім помістити назад в духову шафу і запікати до утворення золотисто-коричневої скоринки.

Рецепти від Electrolux

Погляньте ще на деякі наші рецепти хліба.

  • Свіжа піта (6 шт)
  • Свіжий багет (4 шт)
  • Фокачча з помідорами та базиліком