Проста чіабатта

Смачна чіабатта власного приготування прекрасно поєднується з чорізо на грилі, пеперонатою і руколою.

Інгредієнти:

  • 330 г борошна з твердих сортів пшениці
  • 240 г ледь теплої води
  • 7 г свіжих дріжджів
  • 3 г дрібної морської солі
  • 16 г оливкової олії

 

Спосіб приготування:

  1. Додати всі інгредієнти в миску, встановивши на місце гачок-мішалку. Не допускати змішування солі та дріжджів до початку перемішування всіх інгредієнтів.
  2. Змішувати на низькій швидкості 5 хвилин, потім перейти на більш високу швидкість ще на 4 хвилини.
  3. Помістити в злегка змащену олією миску при кімнатній температурі і залишити на 2 години. Обережно згорнути в конверт після закінчення 1-ї і 2-ї години.
  4. Помістити тісто в добре присипаний борошном деко і знову скласти у формі конверта, а потім дати піднятися в теплому місці, поки воно не збільшиться в об'ємі на 50%.
  5. Налити 100 мл води в нижню частину внутрішньої камери. Встановити програму нагріву «Гаряче повітря SteamBake (PlusSteam)». Натиснути на кнопку SteamBake (PlusSteam) і дати духовій шафі попередньо розігрітися до 240°C*.
  6. Обережно підняти, перевернути, розтягнути і і помістити чіабатту стороною з борошном догори в новий лист, присипаний манною крупою грубого помелу.
  7. Помістити деко в духову шафу MFO з SteamBake (PlusSteam) і зменшити температуру до 220°C. Випікати 15-20 хвилин або до утворення золотисто-коричневої скоринки.

* Верхній + нижній нагрів: Попередньо розігріти духовку до 240°C. Помістити деко в духову шафу, знизити температуру до 220°C і випікати 15-20 хвилин або до утворення золотисто-коричневої скоринки

Читати ще

Рецепти від Electrolux

Погляньте ще на деякі наші рецепти хліба.

  • Свіжа піта (6 шт)
  • Свіжий багет (4 шт)
  • Фокачча з помідорами та базиліком