
Салат з лосося і шпинату з соусом з льняного насіння
Цікавий рецепт легкого салату з лосося і шпинату з заправкою з льняних зерен. Такий салат не тільки порадує ваші гастрономічні смаки, але і не відіб'ється на фігурі!
Рецепт з ХО
У рецепті підраховані Хлібні Одиниці (ХО) для зручності людей з цукровим діабетом. ХО - це мірна величина, яка використовується для підрахунку кількості вуглеводів їжі.
Кількість порцій: 4
Час підготовки: 10 хвилин
Час приготування: 20 хвилин
Харчова цінність (на одну порцію):
- ХО: 0,5
 - Калорії: 239
 - Жири: 15 г
 - Насичені жири: 3 г
 - Натрій: 102 мг
 - Вуглеводи: 6 г
 - Білок: 20 г
 - Холестерин: 54 мг
 
                Інгредієнти:
- 340 г приготованого лосося (запеченого)
 - 500 г свіжого шпинату
 - 230 г крупно нарізаних огірків
 - 65 г нарізаної червоної цибулі
 - 1/4 склянки заправки
 
Заправка:
- 1 ст.л. насіння льону
 - 3 ст.л. білого винного оцту
 - 2 ст.л. оливкової олії
 - 1 ст.л. води
 - 1 ст.л. дрібно нарізаної цибулі-шалот або зеленої цибулі
 - 2 ч.л. діжонськой гірчиці
 - 1 зубчик часнику (подрібнений)
 
Спосіб приготування
                Крок 1
Готуємо заправку: розігріваємо духовку до 175 ° C. Насипаємо зерна льону в дрібну форму; підсмажуємо протягом 10 хвилин. Даємо охолонути.
                Крок 2
Розміщуємо смажене насіння льону в кавомолку і подрібнюємо до консистенції порошку.
                Крок 3
У маленькій мисці збиваємо подрібнені зерна льону, оцет, оливкову олію, воду, цибулю - шалот, гірчицю і часник. На виході вийде приблизно 1/2 склянки.
                Крок 4
Тим часом у великій мисці змішуємо скибочки лосося, шпинат, огірки і червону цибулю.
                Крок 5
Поливаємо салат заправкою з лляних зерен.
Смачного!
Рецепти від Electrolux
Погляньте ще на деякі наші рецепти основних страв.